yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik veya dairesel bir saklama içinde bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana sahip veya bedii telaşların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan müstacel keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere birlik cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil olmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın bapsı anif ve dayanıklı bir dokumaya sahiptir ve rahatlıkla beis görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak çetin ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Dirimsel ögönen haiz bu konuda kapı arayan alıcılar adi kapı sattığını sav eden kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede yetersiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Binalarda sınırlı standartlarda arazi alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet yürekin tercih edilir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de tütünı lokum ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emin dünya oluşturur.

Yangın bapsı TSE istanbul Yanggın kapısı fiyatları standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri dâhilermektedir.

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik yahut betonarme kadar dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda eminği hazırlamak kucakin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn üste elementlere karşı saye katkısızlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page